Dýňová polévka s kari

Ingrediencie

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 malá cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku – nasekané / rozdrvené
  • 1 čajová lyžička jemného kari korenia
  • 2 mrkvy
  • 3 šálky vývaru (nie je potrebné)
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 3 šálky tekvicového pyré alebo tekvica nakrájaná na kocky

Soľ, korenie podľa chuti
Opražené tekvicové semienka s koriandrom na ozdobu
Konopný olej na dochutenie a ozdobu

Postup

Rozpáľte olivový olej, pridajte cibuľu a po 4 minútach, keď cibuľa zhnedne, pridajte tekvicu, mrkvu a cesnak. Pražte 1 minútu.

Vmiešajte kari korenie a miešajte ďalších 15 sekúnd. Vmiešajte vodu alebo vývar, kokosové mlieko a priveďte do varu. Znížte teplotu a prikryté varte asi 20 minút. Dochuťte soľou a korením. Polievku rozmixujte tyčovým mixérom.

Podávajte ozdobené konopným olejom alebo tekvicovými semienkami a koriandrom.

Add to cart